top of page

İyi Bir Hâl

İyi bir hal aklıma düştüğünde bir gece yarısıydı...Bununla birlikte üzerinden zaman geçmesine fikrin kalbimde yer etmesine izin vermek istedim. Çünkü artık biliyorum ki kalpten yapılan eylemlerin acelesi, bir yere yetişme telaşı, en iyi olma kaygısı yok. Kalpten gelen eylem sadece kalpten kalbe yol olmak istiyor. Ve işte bu platformun da tüm niyeti kalbine dokunarak , benim hayatımı iyileştiren her şeyin sende de iyi bir hâl’e vesile olması..


İyi bir hâlin güncesi, seni en mutlu haline ulaştırmayı hedeflemiyor. Çünkü mutluluğun da zıtlığıyla var olduğu bir dünyada iyi bir hal mutluluğa erişmek tanımından geçmiyor..


İyi bir hal #farkındalığın kapısından girerken hayata dair , insana dair her şey ile ahenk ve uyum içinde akarak iyi bir halde kalmayı öneriyor. Bir öğretmenim “ bu gök kubbenin altında olmayan hiçbir şey yok “demişti .. sadece tutunmak istediklerimize sahip olarak, peşinde koşacak arzular yaratıp , sonra olmadığında dramların içinde kendimizi boğmaya çalıştığımız bir hal bizi iyi bir hâl’e götürmeyecek.. İyi bir hâl de hayatın farklı pencerelerinden kalbimizdeki “bilen” alana ulaşma çabası içinde olacağız.


İnan bana , kendime en zor gelecek bir eylemi gerçekleştiriyorum . Yazmak ve paylaşmak bu yaşıma kadar içimde var olduğunu bilsem de hep kaçtığım eylemlerdi. Kendime göre haklı sebeplerim varmış. Okul döneminde derece alan şiirimin başkasına verilip onun tarafından sunulması , bir savunma mekanizması olarak öz güven ve öz yeterlilik ile ilgili olan ihtiyaçlarımın hep dışarıdan onaya ihtiyaç duyar hale gelmesi, dışarıdan onay almak için kendi iradenin gittikçe zayıflaması.. elbette burada oturup sana ağlamayacağım, bu bir dram hikayesi değil.. Hepimizin hayatında var olan potansiyellerini, kendine olan inancını söndüren etkenler var .. ben bunları varoluş amacıma ulaşmak için gerekli mayınlar olarak görmeye başladım. O mayın tarlasında çok dikkatli ve #farkındalıkla yürüdüğümde tek tek geçebildiğimi ve mayın tarlasının sonundaki manzaranın eşsizliği ile bana açılmaya başladığını gördüm..


İyi bir hal için yazmayı bunca zamandır düşünürken tetikleyen ne oldu diye merak eden olursa da , artık içimde biriktirmekten yorulmuş olmak , içinde tutmaktan o kadar yorulmuş ki, kendini olduğu gibi ortaya koyduğunda bundan kazanacak ve kaybedecek bir şey olmadığını düşündüğüm bir anda dökülüverdi.


Özetlemek gerekirse burada iyi bir hal’i bulacağına inandığım , benim de şahsen deneyimleyip içinden geçtiğim her konu karşına çıkabilir. Sınır ve kısıtlamalar artık benim dünyamda yer almıyor. İçimde az da olsa tetikleyici bir isyan olduğunu söylemezsem olmayacak . Aynı söylemlerden , aynı birbirinden etkilenip kendinden bir şey katmadan devam eden özentilik çabasından öyle sıkıldım ki , bu yazı da onun sonucunda ortaya çıktı diyebilirim. O zaman son satırlarımı bu duruma çok uygun olan şarkı sözleriyle son veriyorum. Bu arada, senin de olduğun veya uygulayabildiğin yerde müziğin sesini açmış bedenindeki her bir eklemi hareket ettirerek dans ettiğini hayal ediyorum. Bu bedenimizde biriken yoğun duyguları bırakabilmenin pratik bir uygulamasıdır .. hoşçakal ..Öz’ünde kal ..

Namaste

Bilgen Gültekin


Sezen Aksu'nun şarkısı da duygularımıza ve dansımıza eşlik etsin!

Beni kategorize etme


Benle oynama


Yaftayı yapıştırıp Bana isim koyma


Karikatürleştirme beni İlahlaştırma


Tabulaştırma sakın tapulaştırma


Namaste

Bilgen Gültekin

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page